Salam uollssss!!
Sihat ke semua?mamaG harap kwn2 mama sihat dan bersemangat di bln ramadhan nih..
Jom mamaG nk share resepi biskut arab/suji yang mmg feveret mamaG sejak kecil lagi. Skrg kalo kite tgk kt kedai msti diorg golek2 biskut ni dlm gula..
Omg!!😱😱😱😱..mamaG xminat sbb biskut jd terlebih manis plk..yang resepi mamaG ni memang tradisional punye dari nenek moyang mama
Bahan-bahan
2 cwn tepung gandum
1 cwn gula castor
1 cwn minyak sapi (ghee)
Cara-cara
Cairkan minyak sapi dalam kuali. Masa panas2 tu trus tuang dalam adunan tepung dan gula..
Adun je sampai sebati..if lembik smpai xleh nk bulatkn,just tmbh tepung ckit2
P/s : jgn terlebih tepung lak..nt keras..asalkan adunan bleh dibulat2kn tuk kira ok la
Bakar 170 cel , 15 - 20 mint...
Taraaaaa..siaappppp!!!
No comments:
Post a Comment