Monday, June 12, 2017

Resepi Biskut Arab

Salam uollssss!!
Sihat ke semua?mamaG harap kwn2 mama sihat dan bersemangat di bln ramadhan nih..

Jom mamaG nk share resepi biskut arab/suji yang mmg feveret mamaG sejak kecil lagi. Skrg kalo kite tgk kt kedai msti diorg golek2 biskut ni dlm gula..

Omg!!😱😱😱😱..mamaG xminat sbb biskut jd terlebih manis plk..yang resepi mamaG ni memang tradisional punye dari nenek moyang mama

Bahan-bahan
2 cwn tepung gandum
1 cwn gula castor
1 cwn minyak sapi (ghee)

Cara-cara
Cairkan minyak sapi dalam kuali. Masa panas2 tu trus tuang dalam adunan tepung dan gula..
Adun je sampai sebati..if lembik smpai xleh nk bulatkn,just tmbh tepung ckit2

P/s : jgn terlebih tepung lak..nt keras..asalkan adunan bleh dibulat2kn tuk kira ok la

Bakar 170 cel , 15 - 20 mint...

Taraaaaa..siaappppp!!!

No comments:

Post a Comment